Skip to main content Skip to footer

Zeer persoonlijk
tot je dienst

Historie: 82 jaar een begrip

“Later wil ik een eigen bruidszaak”, zei Doreen Veldhuis als klein meisje. Dat deze droom ooit uit zou komen, had ze nooit verwacht. Helemaal niet toen ze koos voor een opleiding Mode en Kleding en besloot lerares Textiele Werkvorming te worden. Maar ze ontdekte dat voor de klas staan niet het werkplezier met zich meebracht waar ze naar op zoek was. Ze begon een carrière in de modewereld en deed ervaring op in verschillende functies. Toen ze een vacature voorbij zag komen bij Bruidsmode Lisa, dat toen nog Bruidshuis Lisa heette, kwam haar meisjesdroom weer bovendrijven en besloot ze haar hart te volgen.

Sinds 2000 is Doreen eigenaar

Bruidsmode Lisa bestaat al sinds 1941 en is opgericht door Lisa Snippert. Haar dochter Tiny nam de zaak over en zij was ook degene die het sollicitatiegesprek met Doreen voerde. Ze stelde haar direct de vraag of ze de intentie had om de zaak over te nemen. Een halfjaar later, op 1 november 2000, zette Doreen haar handtekening al en was Bruidsmode Lisa officieel van haar. Daarbij kreeg ze ook de leiding over de twee coupeuses en een verkoopmedewerkster.

Sinds 2008 is de bruidsmodezaak te vinden op een mooie zichtlocatie aan de Drienerstraat in Hengelo. Een winkel die ademt als een huiskamer. Je voelt je er meteen op je gemak. En dat is nou juist wat Bruidsmode Lisa zo eigen maakt.

Onze bruidswinkel

Als je de winkel van Bruidsmode Lisa instapt, voel je meteen de Twentse gemoedelijkheid en rust. Iedere bruid krijgt er de aandacht die ze verdient. Er is voldoende tijd om erachter te komen welke stijl het beste bij je past. Maar natuurlijk is dit ook de kans om iets aan te passen wat je nooit zou hebben uitgezocht. Ook daarbij helpen en adviseren wij je graag.

Huiselijk en openhartig

Door verschillende jurken te proberen in een ongedwongen sfeer kom je tot de beste keuze. Dit doe je samen met de mensen die je mee hebt gebracht en met Doreen of haar collega-verkoopster Karin. Zij weten dankzij hun ruime ervaring in het vak als geen ander welke jurk het beste bij jouw lichaam én persoonlijkheid past. Ze zorgen ervoor dat het uitzoeken van jouw trouwjurk een onvergetelijke ervaring wordt.

De winkel biedt plaats voor twee bruiden, die in volledige privacy en alle rust hun jurken kunnen passen. Plan nu je afspraak in en wij nemen z.s.m. contact met je op.

Ons eigen atelier

Uiteindelijk weet je het: dit wordt dé jurk. Is de keuze gemaakt, dan wordt jouw jurk besteld in de juiste maat. Maar dat betekent niet dat het model meteen helemaal goed zit. Ieder lichaam is namelijk anders. Zodra jouw jurk is geleverd, worden passessies met je ingepland. We maken een notitie met een exacte omschrijving wat eraan moet gebeuren. Daarna maken coupeuses Anka en Yvonne met uiterste precisie de jurk exact op maat in ons atelier.

Totdat alles helemaal klopt

Tussentijds kom je als bruid een aantal keren passen, net zo lang totdat alles helemaal klopt en de jurk exact aansluit op jouw lichaam. Een aantal dagen voor de bruiloft wordt jouw jurk gestreken en op de dag zelf neemt één van de medewerkers van Bruidsmode Lisa deze mee en komt bij jou thuis en helpt ze je aankleden. (Dit doen we alleen in de regio en niet door heel Nederland). Kom je niet uit de regio dan kom je bij de laatste passessie samen met iemand die jou helpt met aankleden op je trouwdag en doen wij precies voor hoe de bruid aangekleed moet worden op haar trouwdag. Zo weten we zeker dat de jurk precies zo zit als het hoort en hoef jij je hier geen zorgen meer over te maken.

Randy Fenoli Bridal

Persoonlijk tot je dienst

Het team

Het team

Doreen

“Bruiden die 200% tevreden de winkel uitlopen; daar ga ik voor!”

Doreen is eigenaresse van Bruidsmode Lisa. Ze heeft een voorliefde voor mode en staat dan ook met passie als verkoopster in de winkel. Maar als het even kan, maakt ze zich ook graag verdienstelijk als coupeuse. Wat haar typeert, is haar plezierige omgangsvorm en mensenkennis.

“Als een groepje dames bij mij voor de winkel staat, weet ik meteen wie van hen de bruid is. Dat zie ik aan de lichaamstaal. Ze vinden het vaak spannend om ‘de jurk van hun dromen’ uit te zoeken. Door te zorgen voor een ongedwongen, vertrouwde sfeer, verdwijnt de druk en maken we er samen een heel fijne en ontspannen passessie van. Als ze dan uiteindelijk staat te stralen in de jurk van haar dromen… ja, dan geniet ik echt mee. Vaak word ik zelfs wat emotioneel, als ik de bruid blij zie worden.”

Het team

Yvonne

“We veranderen de jurk net zo vaak tot deze perfect is!”

Yvonne werkt in het atelier van Bruidsmode Lisa als coupeuse en kleedt bruiden aan op de dag van de bruiloft. Sinds 1989 werkt zij al in de bruidsconfectie. Ze deed ervaring op bij diverse verstelateliers. In 2012 stelde Yvonne zichzelf de vraag: ‘Wat nu?’ En juist op dat moment belde Doreen dat ze iemand zocht voor in het atelier en daar werkt ze nog steeds met heel veel plezier. 

Yvonne: ‘’Bij ons doet iedereen waar ze goed in is. Dat begint met het adviseren van de juiste jurk, dan het op maat maken van de jurk, de afwerkingen, het strijken van de jurk en op de trouwdag zelf de bruid helpen aankleden van haar trouwjurk.” Yvonne gaat niet graag een uitdaging uit de weg. Hoe moeilijker de aanpassing, hoe leuker. Van een ander bovenlijfje, een nieuw rugpand, een andere mouw, een lagere of andere halslijn tot een extra kantje; daar draait ze haar hand niet voor om!

Het team

Anka

“Met een hecht team kom je tot de beste trouwjurken!”

Anka werkt als coupeuse bij Bruidsmode Lisa en gaat regelmatig op pad om de bruid aan te kleden bij haar thuis op de dag van de bruiloft. Ze is heel secuur en dat maakt haar zo goed in haar werk.

Anka vertelt: ‘’De sfeer in ons team is heel goed. We werken echt samen aan de totstandkoming van een jurk, zodat elke bruid precies de jurk krijgt die haar op haar trouwdag doet stralen. In het atelier komt elke dag weer een andere jurk op tafel, met andere wensen. Dat maakt het werk enorm afwisselend.” Voor Anka is haar werk geslaagd als de klant met een tevreden en blij gevoel de winkel verlaat en helemaal zichzelf kan zijn in de jurk van haar keuze. 

Het team

Karin

‘’Als jij je jurk hebt gevonden, voel je dat meteen van binnen!’’

Karin is verkoopstyliste, maar helpt waar nodig ook mee in het atelier of op de trouwdag zelf met het aankleden van de bruid. Ze werkt met veel passie, liefde en bevlogenheid bij Bruidsmode Lisa. Niets is haar te gek en ze haalt alles uit de kast om de perfecte jurk te vinden.

“We hebben een grote collectie waar echt alles in zit, denken mee met de bruid en gaan ervoor om alles te realiseren wat haalbaar is.” Als de klant de deur uitgaat met het gevoel dat zij fijn, professioneel, eerlijk en respectvol is geholpen en de allermooiste jurk heeft uitgekozen, is Karin tevreden. Het leukste aan haar werk? “Als de bruid uiteindelijk toch de jurk koopt, waarvan ik in het begin al dacht dat die het zou worden. Terwijl de bruid zelf totaal iets anders in gedachten had.”

Ons doel

We willen dat elke bruid bij ons meer dan 200 procent tevreden de deur uitgaat. We verdiepen ons in jouw persoonlijkheid, luisteren naar jouw wensen en geven je eerlijk advies. Bovendien doen we ons uiterste best om van het uitzoeken en passen van jouw jurk een mooie ervaring te maken die jij je hele leven blijft herinneren. Elk bezoek aan Bruidsmode Lisa moet een feestje zijn.

Maak een afspraak

Heb jij trouwplannen? Gefeliciteerd! We vinden het ontzettend leuk om jou en je gezelschap te mogen ontvangen bij Bruidsmode Lisa. Daarbij vinden we het belangrijk om alle tijd voor je te kunnen nemen en op zoek te gaan naar de jurk die jou helemaal op het lijf is geschreven. We vragen je dan ook om vooraf een afspraak te maken. Je kunt bij ons een heel dagdeel inplannen voor je afspraak: ochtend, middag of avond.

Dinsdag: 10.00 tot 17.30 uur
Woensdag: 10.00 tot 17.30 uur
Donderdag: 10.00 tot 21.00 uur
Vrijdag: 10.00 tot 17.30 uur
Zaterdag: 09.30 tot 16.00 uur

Jouw contactgegevens

Op welke datum trouwen jullie?
Wanneer wil je een afspraak inplannen?

De foto’s van de fotograaf hebben we afgelopen week ontvangen. Bij het bekijken hiervan was ik direct weer helemaal verliefd op mijn jurk! Wat was ie prachtig. Nogmaals ontzettend bedankt voor de fantastische service en het uitzoeken van mijn droomjurk (ook voor Karin). Veel succes en plezier met alle bruidjes die nog komen gaan.

Daisy